Saturday, 5 October 2013

I'll be famous!

Screenshot of Oh Marie, photo's by Danique van Kesteren
English below 
Zou jij het leuk vinden om aan het nieuwe nummer van Oh Marie mee te werken? vroeg Marlous mij in een DM op Twitter. Leuk? Dat is nogal een understatement. Een eer vond ik het. En nu sta ik er dus in, of eigelijk ons huis dus, met een prachtig artikel dat me echt wist te raken omdat het voelt als een eerbetoon aan m'n oma en daarmee als een dierbaar cadeautje. Maar misschien is dat niet zo gek van iemand die haar magazine naar haar oma vernoemde. Lees het hier, vanaf pagina 18.
Picture taken from Oh Marie.nl, photo by Danique van Kesteren
Al jaren volg ik Planet Fur, het blog van Marlous. Het is zo grappig, er staan prachtige vrolijke foto's op en iedere keer verbaas ik me weer hoe Marlous van iets kleins zo'n leuke blogpost weet te maken. Zit ik weer achter m'n computer te grijnzen. Ziet er niet uit.
En nu, een jaar alweer, is er een magazine van haar hand, dat zo ongeveer alles wat ik leuk vind als onderwerp heeft. Interieur, DIY's, vintage, prachtige foto's...oja, en fotografietips, daar zou ik wel een heel boek van kunnen gebruiken. Er werken altijd hele creatieve en getalenteerde mensen aan mee, dus werd ik ook wel een beetje zenuwachtig van dat berichtje. Maar natuurlijk zei ik meteen ja.

Ik was heel benieuwd hoe zo'n fotoshoot in z'n werk zou gaan, want nooit eerder was er iemand gek genoeg om ons huis te willen fotograferen. Behalve ikzelf dan hé. Ter voorbereiding stuurde ik manlief en kindjes een dag naar de dierentuin zodat ik uitgebreid kon opruimen. Want nee, zo ziet ons huis er niet altijd uit. Bewijs? Kijk hier maar. En toen kwamen Marlous en fotografe Danique langs en werd het een superleuke dag. Het blijft bijzonder hoe mensen die je niet of nauwelijks kent  zo vertrouwd kunnen voelen. Dat is dus waarom social media Social media heet.

Voor wie er geen genoeg van krijgt, er is ook nog een blogpost met nog meer prachtige foto's die Danique van ons huis maakte, en op Instagram staan een heleboel foto's die ik zelf vlak na de shot maakte.

English
"Would you like to participate in the new issue of Oh Marie?" wrote Marlous in a DM. Like? That's an understatement I thought. It would be an honor. And now our house is featured in the latest issue, in a beautiful article that feels like a tribute to my grandma and therefore is a great gift. Which perhaps isn't that surprising from an editor who named her own magazine after het grandma. Read it here starting from page 18 in Dutch and with an English translation of the whole article on page 23.

3 comments:

Brigitte Peetermans said...

Een dikke proficiat met de fotoshoot van je huis.
Wie wil er nu niet in een magazine?

Ben ook gaan kijken naar de foto van voor de opruimbeurt. Wat een mega gezellige boel bij jullie.

't Is te zien dat er ECHT in geleefd wordt.

Stephanie said...

Geweldige foto's en mooi artikel! Heel bijzonder, dat stukje over je oma. Hoera je bent beroemd!

Bibi said...

Heb het gelezen, wat een leuke fotoshoot! Mag je trots op zijn...