Monday, 31 December 2012

52-weeks project: Illustrated books


Pippi in a detail of Charlotte Dematons Sinterklaas
English below
Online was 2012 een beetje gek jaar. Offline ook trouwens, maar daar hebben we het nu maar niet over. Zes van de twaalf maanden plaatste ik zelfs geen enkel blogbericht. Maar ik organiseerde ook m'n eerste Give-Away, die Marcha won (bedankt voor de kaart nog!). Zelf won ik ook een aantal give-aways en kreeg ik een Liebster Award.  Wijeisenijs ging voor het eerst over de 1000 pageviews in één maand heen.  Ik werd gastblogger bij Moodkids. Helemaal leuk werd het toen on- en offline elkaar begonnen te kruisen, onder andere op Flavourites en bij Elle Aime, waar ik veel bloggers en tweeps ontmoette. Wat mij betreft absoluut voor herhaling vatbaar in 2013.
Ook merkte ik dat ik steeds vaker op Instagram te vinden was, een plek vol visuele inspiratie, en een ideale manier om sneller dan hier een berichtje te kunnen plaatsen. Want tijd was wel een beetje een issue dit jaar. Niet zo gek natuurlijk met twee kids onder de twee jaar.

Endpaper from Kleine Ezel by Annemarie van Haeringen
Maar toch, in die zes maanden zonder blogposts miste ik het bloggen wel. Voor 2013 heb ik dan ook maar één voornemen, en dat is om wekelijks minimaal één keer per week een nieuw bericht te plaatsen.  Een 365-dagenproject is me wat te veel gevraagd, maar een 52-weken project is ook gaaf toch?
Terugkijkend vond ik de berichten over mooi geïllustreerde boeken, zoals deze, het allerleukst om te maken, dus dat is wat ik de komende 52 weken ga doen. Iedere week laat ik jullie kennismaken met een boek vol prachtige illustraties. Of misschien ook wel eens iets anders dan een boek. Vaak zullen het kinderboeken zijn, maar vast niet altijd. Heb je al tips voor mooie boeken of ken je een geweldige illustrator? Laat het me alvast weten, ik ben druk bezig met een lijstje voor komend jaar.

Iedereen een heel mooi jaar gewenst!

English
2012 was a turbulent year. As a result, I didn't post anything in six of twelve months. However, it was also the year in which I organised my first give-away, and I also won a few myself. I recieved a Liebster Award. I crossed the 100-pageviews-a-month line. And best, I met some amazing bloggers and tweeps in real life. I really hope this will get a follow-up in 2013. I also felt in love with Instagram.

And I realised I really missed blogging in those six months. Therefore I made only one New Years Resolution, which is I will post at least once a week. This 52-weeks project (a 365 days project is way to much for me) will focus on beautifully illustrated books, like this one. If you have tips for books or illustraters, please let me know! I'm working on a list.

Have an amazing 2013!


6 comments:

Mars said...

Goed voornemen! Ik wens je een goede jaarwisseling!
Enneuh, er komt nog een berichtje over die giveaway hoor :)

Inge said...

Gelukkig nieuwjaar! :-)

Wat een goed idee, je 52 weken project! Ik ben gek op mooie kinderboeken dus kan denk ik heel veel nieuwe inspiratie opdoen, fijn! Over tips ga ik nog even denken, volgens mij ken je al veel boeken die ik in mijn hoofd heb! Als ik tips heb zal ik ze je laten weten, hier of via instagram. Ik ga deze week naar de Kleine Kapitein in Rotterdam. Ken je die winkel? Vol met kinderboeken! Kreeg als 'kerstpakket' bonnen voor de Kleine Kapitein ( heel fijn voor een juf!) dus als jij nog tips hebt... :-) fijne nieuwjaarsdag!

wijeisenijs said...

@Inge Wat een perfect kerstpakket! Ik ga waarschijnlijk donderdag naar de kleine kapitein, en meteen ook even bij de bieb langs, daar is volgens mij een tentoonstelling van Marit Tornqvist. Misschien ook een tip voor jou?
Groetjes!

wijeisenijs said...

@ Mars No worries hoor, voel je niet verplicht! En nogmaals bedankt voor je kaart! Helaas was het hertje gebroken, zonde. Maar toch bedankt voor het lieve gebaar!

Inge said...

Wat een goede tip, bedankt! Heb meteen even op de site van de bieb gekeken. Ik ga morgen met een collega naar de kleine kapitein. Zij moet ook in de bieb zijn voor school dus ik ga zeker even een kijkje nemen, leuk!

prentje said...

Zeker een goed voornemen. Ik vind het ook heerlijk om er over te bloggen...