Friday, 21 December 2012

Flavourites: mooie spullen en gezellige mensen

English below
Via MamaMarketing won ik kaartjes voor Flavourites Live. Dat is een evenement waar leuke webwinkeltjes bij elkaar komen in een hippe ruimte in Amsterdam-Noord om hun waren voor één keer ‘in real life’ te verkopen. Het was zo leuk dat ik er een maand later nog over wil bloggen. En dat kwam niet alleen door de mooie spulletjes die er verkocht werden, maar vooral omdat ik er veel ‘online bekenden’ tegen het lijf liep.

Het begon al met de heenreis. Ik had een blind-date bij de pont, want een van de twee kaartjes gaf ik weg via Twitter. Zo ontmoette ik Babette van Broesj en al wandelend naar de ingang kletsten we alsof we elkaar al jaren kende. Zo grappig, dat had ik met veel mensen die ik die dag sprak. Weer eens wat anders dan de wazige blikken die ik soms krijg als ik in m’n omgeving vertel over blogs, stempels, masking tape of iets in die trant.

Heerlijk, zo veel leuke winkels op zo’n klein oppervlakte bij elkaar. In de meeste steden liggen m’n favoriete winkeltjes mijlenver van elkaar, dus dit was ook wel eens handig. Alhoewel, toen ik na een uur eens op het plattegrondje keek, raakte ik bijna in de stress omdat ik nog maar zo’n klein deel gezien had.

Om me heen hoorde ik veel mensen die of overweldigd werden door de hoeveelheid leuke spullen, of juist het gevoel hadden dat ze alles al kenden. Eerlijk gezegd had ik van allebei een beetje, maar dat was prima. Ik kon er lekker cadeautjes shoppen en het was handig om spulletjes die al lang op m’n verlanglijstje stonden eens in het echt te kunnen zien.

Echt verrast werd ik eigenlijk alleen door het winkeltje van Eva&Anne. Ik kende hun werk nog niet, en zoals ze zelf vertelden kon dat wel kloppen. Hun producten waren namelijk nog zo vers van de pers, dat ze nog niet eens op hun website stonden. Ik kocht een paar mooie vellen papier. En ik was niet de enige die blij was iets nieuws te ontdekken, want ik zag veel Eva&Anne tasjes voorbij komen. Ook daarmee ben ik dus al niet meer origineel.

Verder viel ik vooral voor de stand van Make Room, die er zo mooi en clean uitzag dat ik er tot twee keer toe een kwartier ronddrentelde, en dat is best lang voor twee vierkante meter. Ik kocht er wat cadeautjes, en een vaasje en waxinelicht-dingetjes voor mezelf. Dat laatste is echt m’n beste aankoop in tijden, iedere keer als ik ze zie word ik er blij van. Die matwitte buitenkant met die gladde felgekleurde binnenkant is perfect toch?

Ook bij Studio Stationary en Club Geluk sloeg ik nog m’n slag, en uit een rommelmand ergens viste ik drie leuke rompertjes. Kortom, ook qua shoppen was het zeker een geslaagde dag. Maar echt, hoe mooi de spulletjes ook waren, uiteindelijk waren het de gezellige ontmoetingen die de dag maakten. En is dat niet altijd zo?
I won tickets for the real life shopping event ‘Flavourites’ and had a great day. Being surrounded by so may beautiful things and more important, meeting so many like-minded tweeps and bloggers just made my day.

2 comments:

prentje said...

Zie je, het werkt ;-)

Anonymous said...

Ik heb de kaarten van Eva&Anne op Flavourites gekocht... wil ze eigenlijk niet versturen! Zo mooi zijn ze :-)